Citytrip Leuven

België, Citytrips

,

Afstand

Brussel – Leuven
30min

Parkeren

parking?

Weekend

Perfect voor
een weekendje weg

Verblijf

Hotel Light
vanaf €75/nacht

Onze citytrip naar Rotterdam begon met een korte autorit van een paar uur. Ga je ook met de auto, zoek dan zeker een parkeergarage waar je auto het ganse weekend kan blijven staan. Wij kozen voor parking Nieuwe Binnenweg 1 (Nieuwe Binnenweg 388-C, Rotterdam) omdat deze parking dicht bij ons hotel gelegen was en slechts €12 per dag koste – ja, naar Rotterdamse parkeernormen is dat zéér goedkoop!

Eenmaal de auto geparkeerd was, trokken we richting Diergaarde Blijdorp. Dit is een prachtige zoo en niet voor niets winnaar van de titel “beste zoo van de Benelux”. We werden er al snel verwelkomd door een speelse ijsbeer die maar wat graag zijn trucjes toonde aan de bezoekers. Verder in het park werden we door alle werelddelen gegidst. Van een tropisch vlinderparadijs tot een prachtig Oceanium, steeds opnieuw werden we positief verrast. De dieren hebben trouwens steeds heel veel ruimte en worden duidelijk goed verzorgd. Een bezoek aan Diergaarde Blijdorp is dus zeker het geld waard!

Kostprijs

Volwassenen €23 | Kinderen 3-12j: €18,50 | €2 korting per persoon met online tickets

Zebra’s in Diergaarde Blijdorp

Na ons bezoek aan de zoo trokken we richting ons hotel. We verbleven in Hotel Light (‘s Gravendijkwal 100, Rotterdam), een goedkoop hotel waar alle basisbehoeften voorzien zijn en dat voorzien is van leuk ingerichte gemeenschappelijke ruimtes. Een kleine tip die we wel even willen geven: vraag een kamer die niet uitkijkt op de hoofdstraat, want ‘s nachts kan het daar nogal lawaaierig zijn. Gezien we allebei graag te voet de stad ontdekken, hebben we overal naartoe gewandeld. Wie dit liever niet doet, kan gebruik maken van de tram stations die vlakbij het hotel gelegen zijn.

Na onze bagage een plaats gegeven te hebben, was het tijd voor een hapje en een drankje. Na wat wandelen kozen we voor een apperitiefje op het levendige terras van het Grand Café Wester Paviljoen en een burger in de Burger Club, beiden vlakbij ons hotel (en dan bedoelen we echt vlakbij, want beiden liggen op slechts 3 minuten wandelen!). Er zijn talloze terrassen in Rotterdam, waarvan het grootste deel aan de straat grenst. Zoek je toch liever iets rustiger, zoek dan een café met een terras achterin of ga op zoek naar een terras in Delfshaven.

Tijdens onze avondwandeling trokken we naar het historische gedeelte van Rotterdam: Delfshaven. Deze haven is één van de weinige delen van Rotterdam dat de tweede wereldoorlog overleefde. Het water en de aangemeerde bootjes, de kleine restaurants en café’s, een oude molen… Rondwandelen in dit pittoreske gedeelte van de stad zorgde ervoor dat we volledig zen werden.

“Rondwandelen in het historische en pittoreske Delfshaven stad zorgde ervoor dat we volledig zen werden”

We sloten onze avond af in het Dizzy jazzcafé (‘s Gravendijkwal 127), opnieuw vlakbij ons hotel. Daar lieten we ons onderdompelen in de typische, gezellige jazz-sfeer en wanneer de liveband aan hun optreden begon leek het even alsof we ons in een scene van La La Land bevonden.

Zoek je toch liever iets met net meer pit? Dan biedt Rotterdam je talloze clubs en bars waar je tot in de vroege uurtjes uit je dak kan gaan.

Dag 2

Als er één iets is wat tijdens een bezoek aan Rotterdam niet mag ontbreken, dan is het de prachtige kans om te ontbijten met een verbluffend uitzicht op de stad. Van 10u tot 11u kan je voor €19,90 per persoon namelijk aanschuiven aan het uitgebreide brunch buffet in de Euromast. Een echt koopje vinden wij, want het kost al €9,50 per persoon als je enkel even naar boven wil voor het uitzicht. Vergeet zeker niet vooraf te reserveren!

Breakfast with a view! Vergeet zeker niet te brunchen bovenin de Euromast!

Met een volle maag vertrokken we terug uit de Euromast en maakten we een wandeling richting het bekende Museumpark. In het Museumpark liggen vijf musea. Wij bezochten het Natuurhistorisch museum, een klein museum met een interessante collectie. Je kan hier kiezen voor een audiotour of alles zelf ontdekken. Mocht je dit museum bezoeken, vergeet dan zeker niet om ook even een bezoekje te brengen aan Ramon, de vader van de olifanten in Diergaarde Blijdorp!

Tip

Bezoek je graag musea? Vraag dan om een Museumparkticket. Hiermee krijg je toegang tot alle musea in het park voor slechts €27,50. Op die manier krijg je dus eigenlijk 50% korting als je alle museau bezoekt!

Het bekende museumpark is zeker het bezoeken waard

Na deze culturele intermezzo was het tijd om het stadscentrum te ontdekken. Eens uit het museumpark wandel je al snel in de bekende Witte de Withstraat, volgens ons één van de mooiste plekjes in Rotterdam. Deze straat staat vol prachtige bomen en gezellige terrasjes waar je iets kan eten of drinken.

Enkele straten verder vind je de unieke Koopgoot vol met winkels. Ook in de straten nabij de koopgoot lopen de straten vol mensen en zijn er talloze winkels, terrassen en ook heel wat kunst. Rotterdam heeft het allemaal, dus ga wat wandelen en ontdek de stad!

Tip

Kan je maar niet genoeg krijgen van de kunstwerken die overal te vinden zijn, of heb je altijd al een kabouter met een buttplug willen zien (oké, wie wil er dat nu niet zien…)? Volg dan de Westersingel Beeldenroute!

De gezellige witte de with-straat vol gezellige terrasjes

De Koopgoot is de place to be voor wie wil shoppen

‘s Avonds gingen we op zoek naar een Italiaans restaurant. Onze keuze viel op Spaghettata (Nieuwe Binnenweg 151), een gezellig Italiaans restaurant met voortreffelijke gerechten en een fantastische service aan betaalbare prijzen. Na onze pasta’s binnengespeeld te hebben, trokken we richting camping Dakpark voor onze tweede nacht. Camping Dakpark is een tijdelijke camping in een park bovenop een winkelcentrum. Je kan hier slechts één weekend per jaar kamperen tijdens de Rotterdamse Dakendagen in Juni. Straks meer hierover.

Dag 3

Tijdens onze laatste dag bezochten we Rotterdam vanuit een volledig nieuw perspectief. Zoals reeds vermeld, waren we in Rotterdam tijdens de Rotterdamse Dakendagen. Dit betekend dat we, na aankoop van een speciale pas (die ons elk slechts €5 koste), heel wat daken konden bezoeken die normaal niet toegankelijk zijn. Zo kregen we de stad echt op een unieke manier te zien. Als je dus een citytrip naar Rotterdam wil plannen, kies er dan misschien voor om het tijdens de Dakendagen te doen. Lukt dit niet, dan zijn er nog genoeg dingen te ontdekken vanop de grond. Hieronder hebben we nog even enkele suggesties geplaatst. Veel plezier!